غذاهای تشدید کننده اگزما رژیم مناسب اگزما غذاهای تشدید کننده اگزما غذاهای محرک اگزما چه چیزهایی برای اگزما خوب است میوه هایی برای درمان اگزما اگزما
همه ی ما می دانیم اگزما یک سری روش های کنترلی دارد که با رعایت نکات مراقبتی، پیگیری جلسات درمانی، داشتن سبک زندگی سالم و رژیم مناسب اگزما، علائم پوستی تا حدود زیادی قابل کنترل هستند.
اکنون می خواهیم در مورد یکی از مهم ترین عوامل یعنی رژیم مناسب اگزما صحبت کنیم که با رعایت نکات مهم از آلرژی های غذایی جلوگیری کرده و پوستی سالم و سرحال داشته باشیم.
همچنین با داشتن رژیم غذایی مناسب نه تنها از بروز علائم پوستی اگزما، بلکه به کنترل علائم تب یونجه و آسم نیز می توان کمک کرد.
آلرژی های غذایی بدون محدودیت سنی حتی در نوزادان مبتلا به اگزما نیز مشاهده می شود و با علائمی همچون افزایش خارش بخصوص در شب ها، افزایش خشکی، قرمزی و تورم پوست و برجستگی های ریز پوستی خود را نشان می دهد و افرادی که از کودکی با اگزما بزرگ شده اند به مراتب بیشتر از افرادی که در سنین بزرگسالی با علائم اگزما روبرو شده اند در معرض ابتلا به آلرژی های ناشی از مواد غذایی هستند.
آلرژی های غذایی با پاسخ سیستم ایمنی بدن و آزاد سازی هیستامین همراه بوده و مواد غذایی مانند تخم مرغ (با میزان حساسیت 6 برابر در نوزادان نسبت به سایرین)، بادام زمینی (آلرژی در نوزادان 11 برابر سایرین می باشد)، شیر (نباید با حساسیت ساده نسبت به لاکتوز اشتباه گرفته شود)، سویا و گندم (نباید با عدم تحمل گلوتن اشتباه گرفته شود) ممکن است منجر به تشدید علائم پوستی اگزما شوند.
همانطور که گفته شد، آلرژی های غذایی نباید با اگزما اشتباه گرفته شوند و برعکس این موضوع نیز ممکن است اتفاق بیافتد. در واقع هنگامی که با واکنش های التهابی و ناراحتی پوست پس از مصرف هر نوع مواد غذایی یا لمس اجسام متفاوت مواجه می شوید، توصیه می شود به متخصصین پوست مراجعه کنید تا علت اصلی بروز چنین واکنش هایی مشخص شده و دستورالعمل مراقبتی و بهترین راه های کنترلی و درمانی مشکلات پوستی خود را بدست آورید.
البته کنترل آلرژی های غذایی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و ممکن است علاوه بر بروز علائم پوستی اگزما با نشانه های گوارشی، اسهال، استفراغ و درد معده نیز همراه باشد.
حساسیت های غذایی گاها با عدم تحمل لاکتوز و برخی از کربوهیدرات ها همراه بوده و مصرف موادی مانند مرکبات، گوجه فرنگی، سیب، کیوی، ادویه ها، وانیل و کافئین ممکن است علاوه بر حساسیت با نشانه های اگزمایی نیز همراه باشند.
هیچ ماده ی غذایی یا مکمل خوراکی برای درمان اگزما شناخته نشده است اما برخی مطالعات نشان می دهند مصرف پروبیوتیک ها که منجر به یک سری فعالیت ها در روده می شوند، به کاهش التهابات پوستی کمک کرده و منابع غنی مانند ماست در صورت مصرف متعادل به کاهش علائم پوستی کمک می کنند.
معاینه ی تخصصی برای بررسی آلرژی های متفاوت و اگزمای پوستی الزامیست اما نه آلرژی های غذایی و نه اگزما درمان قطعی ندارند.
اما می توان گفت با افزایش سن، پیگیری روند درمان و توجه به پوست، نشانه های پوستی به مرور زمان کاهش می یابند. دقت داشته باشید حذف مواد غذایی محرک باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شود زیرا کمبود مواد مغذی و فیبرهای ضروری می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد.
همچنین پزشک متخصص کمبود مواد مورد نیاز بدن شما را نیز بررسی کرده و ممکن است مکمل های غذایی یا مولتی ویتامین های متنوعی تجویز کند. مثلا ویتامین D که بطور طبیعی در زرده ی تخم مرغ، لبنیات و پرتقال یافت می شود به تسکین پوست کمک کرده و افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند می توانند از مکمل های غذایی برای تامین ویتامین D بدن خود استفاده کنند.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
By Victoria Groce Medically reviewed by Corinne Savides Happel, MD
Updated on April 20, 2020
https://www.verywellhealth.com/foods-that-cause-eczema-1324065