درمان خانگی برای تبخال تشخیص تبخال را به پزشکتان بسپارید پیشگیری از تبخالعلل ایجاد تبخال تبخال لب را چطور درمان کنیم تبخال درمان تبخال
مقدمه:
هرپس سیمپلکس یک ویروس است و هیچ درمان شناخته شده ای برای آن وجود ندارد تا از بازگشت علائم تبخال جلوگیری کند اما روش های مناسبی برای تسکین و پیشگیری از بروز علائم ظاهری وجود دارند.
معمولا علائم تبخال خودبخود پس از چند روز از بین می روند اما اگر علائم ثابت مانند زخم های نامتعارف بوجود آمده یا متوجه گسترش تاول و زخم های پوستی شدید، بهتر است هرچه سریع تر به مراکز درمانی مراجعه کنید. در ادامه به چند روش ساده که در خانه می توانید علائم تبخال را تسکین دهید اشاره می کنیم اما هیچ کدام روش درمانی نبود و تنها در کنار استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص می توان با رعایت چند نکته بهبود علائم پوستی را سریع تر کرد.
ایجاد گرما در ناحیه ی آسیب دیده می تواند درد و تورم را کاهش دهد و کمپرس های گرم و خشک را می توانید بر روی علائم تبخال قرار دهید تا التیام یابند. همچنین مرطوب نگه داشتن جای زخم تبخال از خونریزی و باز شدن زخم جلوگیری کرده و خطر بروز اسکار زخم را نیز کاهش می دهد.
استفاده از کمپرس های خنک نیز تورم را کاهش می دهد و می توانید هر 4 ساعت یکبار از آن ها استفاده کنید اما تحت هیچ شرایطی یخ را مستقیما بر روی پوست خود قرار ندهید.
مصرف متعادل مواد غذایی که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کنند می تواند بر بهبود هرچه سریع تر علائم تبخال تاثیرگذار باشد. سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان ها، گل کلم، اسفناج و گوجه فرنگی برای مقابله با رادیکال های آزاد و کاهش التهاب زخم و تاول های تبخال توصیه می شود.
همچنین مصرف اسیدهای چرب امگا3 برای مدیریت التهاب بسیار مناسب بوده و ماهی قزل آلا، تخم کتان، دانه ی چیا و مغزها از مهمترین منابع اسیدهای چرب مفید می باشند. همچنین پروتئین ها در این دوران برای پاسخ دهی مناسب بدن به عوامل ویروسی و بیماری زا انتخاب مناسبی بوده و با خوردن مقدار کافی از منابعی مانند بادام، تخم مرغ و جوی دو سر می توان پروتئین مناسبی بدست آورد.
طبق تحقیقات انجام شده مصرف منظم مواد غذایی سرشار از ویتامین C می تواند فواصل میان بروز علائم تبخال را افزایش داده و بر بهبود علائم ظاهری نیز مؤثر باشد. فلفل دلمه ای، پرتقال، توت فرنگی و انبه سرشار از این نوع ویتامین می باشند.
تامین فلز روی یا همان زینک مورد نیاز بدن از طریق مصرف نخود، جوانه ی گندم و... به همراه مصرف مولتی ویتامین هایی مانند B کمپلکس (که البته از طریق مواد غذایی همچون لوبیا سبز، تخم مرغ، اسفناج و کلم بروکلی نیز می توان این ویتامین را بدست آورد) تاثیر بسزائی بر کاهش علائم تبخال دارند.
درکنار افزایش مصرف مواد غذایی مفید، برای مدیریت علائم تبخال باید مصرف مواد غذایی مضر را نیز به حداقل میزان ممکن کاهش دهید. غذاهای اسیدی باعث باز شدن زخم های ناشی از تبخال شده و به همین دلیل توصیه می شود در هنگام بروز علائم تبخال آب میوه، آبجو، نوشابه و غذاهای فرآوری شده نخورید.
مصرف شکلات، قند، شکر و شیرینی های مصنوعی نیز در این مدت توصیه نمی شود و بهتر است از مواد شیرین طبیعی مانند موز و زردآلوی خشک هنگامی که هوس خوردن چیزی شیرین دارید، استفاده کنید. غلات تصفیه شده، غذاهای فریز شده، کنسروها و مواد غذایی که حاوی نگه دارنده هستند می توانند علائم تبخال را بدتر کنند.
الکل نیز در بدن به قند تجزیه شده و منجر به سرکوب سیستم ایمنی بدن شما می شود و بنابراین مصرف مشروبات الکلی نیز می تواند خطر آفرین باشد. همچنین توصیه می شود در دوران بروز علائم تبخال از دارو و گیاهان دارویی بر روی زخم و تاول های خود بدون مشورت با پزشک استفاده نکنید زیرا احتمال بدتر شدن علائم تبخال وجود دارد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
برای مطالعه ی مطالب مشابه و کاربردی بر روی لینک های زیر کلیک کنید:
منابع:
Medically reviewed by Dominique Fontaine, BSN, RN, HNB-BC, HWNC — Written by Kathryn Watson — Updated on July 30, 2021
https://www.healthline.com/health/sexually-transmitted-diseases/home-remedies-for-herpes