اگر پوستی ملتهب دارید حتما بخوانید
تحقیقات موجود درباره ی آکنه نشان می دهند که رژیم غذایی با شاخص بالای انسولین و گلیسمی بر بدتر شدن شرایط آکنه های پوستی تاثیرگذار است.
درواقع شاخص گلیسمی معیار اندازه گیری سرعت افزایش قند شما بوده که مواد غذایی با گلیسمی بالا منجر به افزایش تولید انسولین و در نتیجه تولید سبوم (چربی طبیعی سطح پوست) و بروز آکنه های پوستی می شود.
مثلا نان سفید، نوشابه، کیک و دونات ها، شیرینی جات و آب نبات ها شاخص گلیسمی بالایی داشته و از طرفی دیگر میوه و سبزیجات، حبوبات و آجیل و خشکبار شاخص گلیسمی پایینی دارند.
در یک مطالعه بر افرادی که از رژیم غذایی برای کنترل قند خون پیروی می کردند نیز پس از تنها دو هفته نتایج رضایت بخشی بر آکنه های پوستی مشاهد شد و بطور کلی می توان گفت مصرف غذاهایی با گلیسمی پایین به کنترل جوش های پوستی کمک می کند.
همچنین رابطه ی لبنیات و آکنه نیز بحث برانگیز بوده و به نظر می رسد شیر و لبنیات حاوی هورمون هایی هستند که رابطه ی مستقیم با بروز جوش ها دارند. طبق مطالعات انجام شده افرادی که شیر و لبنیات زیادی استفاده می کنند بیشتر از سایرین با آکنه های پوستی مواجه می شوند اما در برخی از تحقیقات مصرف لبنیات تاثیر مخربی بر شرکت کنندگان نداشته و به همین دلیل آزمایش و تحقیقات در مورد رابطه ی لبنیات و جوش های پوستی همچنان ادامه دارد.
Written by Erika Klein and Kayla McDonell, RD —
Medically reviewed by Sara Perkins, MD — Updated on November 4, 2020
https://www.healthline.com/nutrition/13-acne-remedies#_noHeaderPrefixedContent